Mijn favorieten

Taxatie van een woning

Een veel gestelde vraag; “wat is de waarde?”

Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwe woning, de waarde van uw huidige woning, het verhogen of oversluiten van uw hypotheek, een boedelscheiding of nalatenschap. In veel gevallen is een taxatierapport noodzakelijk welke dan is opgemaakt door een onafhankelijke taxateur. De ervaren taxateurs van De Vries Makelaars kunnen snel en vakkundig een taxatierapport voor u verzorgen. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van makelaars (NVM) en staan ingeschreven in het register van de Stichting Vastgoed Cert afdeling Wonen. Ons taxatierapport voldoet aan de eisen welke door de geldverstrekkers worden gesteld. Tevens kunnen we een gevalideerde taxatie verzorgen via het NWWI en Taxateurs Unie.

Taxatierapport

Voorafgaand aan het opmaken van het taxatierapport wordt uw woning geïnspecteerd en wordt onderzoek gedaan bij onder andere de gemeente, het Kadaster e.d. In het taxatierapport wordt de woning beoordeeld op onder andere: type woning, grootte, de staat van het onderhoud, de locatie, enz. Aan de hand van de verkregen informatie worden de verkoopwaarde en de executiewaarde bepaald. Als beëdigde taxateurs kunnen wij op basis van onze jarenlange ervaring en bouwkundige expertise een goed onderbouwd rapport voor uw maken. 

Snel en flexibel

Met ons team van beëdigde makelaars zijn we in staat om een taxatierapport binnen enkele werkdagen voor u te verzorgen.

Tarieven

De kosten voor het opstellen van een gevalideerd taxatierapport voor financiering van particuliere woningen  bedraagt voor:
- woningen tot een taxatiewaarde van € 350.000,---    : € 495,-- 
- woningen met een taxatiewaarde tussen € 350.000,--  en  € 450.000,--  :  € 550,--
- woningen met een taxatiewaarde hoger dan € 450.000,--  : € 595,-- 

Indien er meerdere marktwaarden getaxeerd dienen te worden, zoals waarde na verbouwing, dan wordt het tarief met  € 50,-  verhoogd.

Bovengenoemde kosten zijn inclusief BTW en bijkomende kosten zoals kadastrale kosten, gemeentelijke leges en kosten voor het validatiebureau. 

 

Contact

Wilt u een afspraak maken voor een taxatie?                                       

Neem dan contact met ons op.